Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Fed'in dün faizleri değiştirmeme kararının ardından bugün TCMB'nin faiz koridorunun üst bandında yaptığı 25 baz puanlık indirim sonrası Dolar/TL geriledi.

Yurt içinde dün 2,9881'i gören dolar/TL Fed kararının ardından düşüşe geçti. Dolar/TL kuru TSİ 16:44'te 2.94'ün altına geriledi.

TCMB'nin faiz kararının ardından 2,9519 seviyelerinde bulunan kur, 2,9476'ya kadar indi. TCMB faiz koridorunun üst bandını beklendiği gibi 25 baz puan indirerek %8.25'e çekti. Politika faizi % 7.50 ve faiz koridorunun alt bandı % 7.25'te kaldı. Geç likidite penceresi borç verme faiz oranı da % 10,00'dan % 9,75'e indirildi.

Piyasalarda da beklenti 25 baz puanlık faiz indiriminin devam edeceği yönündeydi.



DOLARDA FED ETKİSİ

ABD Merkez Bankası da dün faiz oranını değiştirmeyerek % 0,25-0,50 aralığında tuttu. Fed üyeleri gelecek yıllara dair faiz artış tahminlerini düşürdü ancak bu yıl bitmeden faiz artışı için de açık kapı bıraktı.



Yurtiçinde dün kredi derecelendirme kuruluşu Moody's yetkilisinin dün ekonomide darbe girişimi kaynaklı şokun büyük ölçüde ortadan kalktığını açıklamış, karar sonrası dolar düşüşe geçmişti.

Uzmanlar piyasadaki olumlu havayla birlikte kurda bir miktar daha çekilme olabileceğini belirtiyor.