Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Lira dolar karşısında yüzde 1.7 düşerek 3.9733 seviyesine kadar zayıfladı ve 31 önemli para birimi karşısında en fazla düşen para oldu. Türk Lirası, Türkiye'nin Batılı müttefikleri ile arasındaki gerilimin artması tehdidini getiren bir dizi siyasi anlaşmazlığın etkisi ile, bu çeyrekte Etiyopya para birmi birr'den sonra en kötü performans gösteren para birimi konumunda.

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Robert Fettweis, bugün Manhattan federal mahkemesinde başlayan duruşmanın açılışkonuşmasında, yargı makamına, İran asıllı Türk vatandaşı altın traderı Reza Zarrab'ın ABD hükümetinin "en önemli tanığı" olduğunu söyledi. Atilla, Zarrab ve diğerleri ile işbirliği yapmakla itham ediliyor.

Londra'da Nomura Plc stratejisti Henrik Gullberg, "Belki davanın jüri seçiminin uzamasından dolayı ertelenebileceği yönünde bazı beklentiler vardı," dedi ve "Ancal Jüri seçiminin tamamlanmasının ardından, piyasa davanın her an başlayabileceğinin farkına vardı" şeklinde görüş bildirdi.

Türk Lirası hızlı düşüşüna rdından kayıplarının bir kısmı geri aldı ve TSİ 19:50 civarında yüzde 1.3 aşağıda seyrediyordu. Gullberg'e göre, lira için izlenecek bir sonraki seviyenin 3.9525 olduğunu sözlerine ekledi.