Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünya bankacılık sektörünün devlerinden, Garanti Bankası’nın da bünyesinde bulunduğu BBVA Grubu’nda, Türkiye adına gurur verici bir gelişme yaşandı. 2012-2017 yılları arasında Garanti Bankası’nda genel müdür yardımcılığı ve genel müdür vekilliği görevini yürüten, 2017’den bu yana da ABD’deki BBVA Compass’ın CEO’su ve Ülke Müdürü olan Onur Genç, BBVA Grubu’nun yeni CEO’su oldu. BBVA Yönetim Kurulu’nun, Grubun üst yönetimindeki değişim planı kapsamında aldığı kararla BBVA Grup CEO’luğuna getirilen Onur Genç görevini, 31 Aralık 2018 itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Francisco González'in yerine geçecek Carlos TorresVila’dan devralacak.

CEO ve yeni Yönetim Kurulu Başkanı Carlos TorresVila, “Onur Genç, Garanti Bankası’nda imza attığı başarıların ardından, ABD'deki operasyonlarımıza da son derece olumlu katkılarda bulundu ve şimdi bu katkısı tüm Gruba yayılacak” dedi. “BBVA Yönetim Kurulu, hissedarlarımızın, çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve toplumumuzun tüm paydaşları için değer yaratarak stratejimizi ilerletmek ve halen yürütmekte olduğumuz dönüşüm programını tüm dünyadaki operasyonlarımızda daha da ileriye götürmek için en ideal CEO olarak Onur Genç’i seçti.” diye konuştu.

Garanti Bankası’na 2012 yılında Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Onur Genç, 2015 yılında sorumluluklarına Kurumsal Bankacılık alanında görevler de ekleyerek, Garanti Ödeme Sistemleri AŞ’nin (GÖSAŞ) genel müdürü ve aynı zamanda bankanın Genel Müdür Vekili oldu. Ocak 2017'den bu yana BBVA Compass'ın CEO’su ve ABD Ülke Müdürü olarak görev yapmakta olan Genç, bankanın finansallarında önemli iyileştirmeler gerçekleştirmesinin yanı sıra, Amerika’da dijital dönüşümün geliştirilmesi, müşteri memnuniyeti ile çalışan bağlılığı konularında da çok önemli başarılar kaydetti.

BBVA Grup CEO’luğunu üstlenen Onur Genç, "Çok önemli ve gurur verici bir görev üstleniyorum. BBVA Yönetim Kurulu’na bana duyduğu güven için öncelikle teşekkür ediyorum. BBVA’yı farklılaştıran misyon ve değerlerimize derinden inanıyorum. BBVA’nın tüm dünyada başarıyla yürüttüğü dönüşüm projesinin bir parçası olmaktan dolayı da ayrıca çok mutluyum.” dedi.

BBVA’daki dönüşüm, bankanın "Yeni çağın olanaklarını herkese ulaştırabilmek" misyonundan ilham alıyor. Bu misyon, bankanın dijital çağda müşterilerine en iyi bankacılık çözümlerini sunmasında, en iyi finansal kararları almalarına yardımcı olmada ve hayatları üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmalarında oynadığı rolü yansıtıyor. BBVA Grubu, misyonundan beslenen dönüşüm programını büyük bir bağlılıkla yürütmeye devam ediyor. Bu program çerçevesinde, somut değerler üzerine kurulu şirket içi bir kültürel dönüşüm uyguluyor. Aynı program sayesinde, bankanın müşterilerine sağladığı katma değer son yıllarda önemli ölçüde gelişim gösterdi. Grup tarafından satılan toplam dijital ürün adeti iki yıl önce toplam satışların % 15.3’ü iken, bugün bu oran % 40'a, banka ile dijital kanallar üzerinden çalışan aktif müşteri sayısı ise 26 milyona ulaştı. BBVA’nın hedefi, yılın sonundan önce, tüm dünyadaki müşterilerinin yarısını dijital kanallarla buluşturmak…

BBVA Grup Başkanı Francisco González, "Tüm BBVA, müşterinin yararına olacak bir dönüşüme odaklı olarak çalışıyor" diyerek, "BBVA’nın insan kaynağı, Bankamızın gelecekte yakalayacağı tüm başarıların en temel garantisidir" görüşünü yineledi.

Onur Genç hakkında…
1974 Trabzon doğumlu Onur Genç, 44 yaşında, evli ve 14 yaşında ikiz çocuk babası. Seyahat etmekten, bilim kurgu, ekonomi ve tarih kitapları okumaktan zevk alıyor.

Genç, üniversite giriş sınavında 1.2 milyon öğrenci arasından Türkiye 5.’si oldu. 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü birincilikle bitirdi. 1997 yılında, Carnegie Mellon Üniversitesi İşletme yüksek lisans bölümünden, 4.00/4.00 not ortalaması ile Henry Ford II Bursiyeri ve Akademik Üstün Başarı ödülleriyle mezun oldu.

2012 yılında Bireysel ve Özel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Garanti Bankası’na katıldı, sonrasında görevlerine ek olarak Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş.’nin Genel Müdürlüğünü de üstlendi. 2015 Eylül ayı itibarıyla da Garanti Bankasında kurumsal bankacılığa yönelik ek sorumluluklar alarak, Genel Müdür Vekili unvanını aldı. Onur Genç Ocak 2017’den beri BBVA Compass CEO’su ve Amerika Birleşik Devletleri Ülke Müdürü olarak görev yapıyor. Genç, Garanti öncesinde, 1999-2012 yılları arasında, henüz 34 yaşında Kıdemli Ortak ve Türkiye Genel Müdürü seçildiği McKinsey&Company şirketinde çalıştı.

Garanti Bankası'nın hakim ortağı BBVA, Türkiye'den çıkacağı yönünde geçtiğimiz günlerde İspanyol medyasında çıkan satış haberine ilişkin açıklamada bulunmuştu.

BBVA'dan yapılan açıklamada, İspanyol medyasında çıkan haberin gerçeği yansıtmadığı ve bankanın Türkiye'de kalmaya kararlı olduğu belirtilmişti.