Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, Fed'in gelecek hafta gerçekleştireceği toplantıda faiz artırımına gitmesi durumunda bunun bir hata olacağını söyledi.

Trump, "Bunun ahmakça olduğunu düşünüyorum, fakat başka ne diyebilirim ki?" dedi.

Trump, Reuters'e yaptığı değerlendirmede, Çin ve potansiyel olarak diğer ülkelerle girdiği ticaret mücadelesi dolayısıyla, ABD ekonomisine destek için düşük faizlerin esnekliğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

ABD Başkanı, "Anlamak zorundasınız, ticaret mücadeleleri veriyoruz ve kazanıyoruz. Ancak desteğe de ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Trump böylelikle gelecek hafta faiz artırımına gitmesi beklenen Fed'e yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Trump Jerome Powell'ı Fed Başkanlığına getirmiş, ancak Şubat ayında göreve başlamasından bu yana izlediği politikalardan dolayı defalarca eleştirmişti.

Trump, Reuters'a yaptığı değerlendirmede, Powell'a yönelik yorumlarının tonunu biraz yumuşatsa da yine de kendi seçtiği birine eleştirilerini sürdürdü.

Trump, "Powell'ın iyi biri olduğunu düşünüyorum. En iyi olduğunu düşündüğü şeyi yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Ancak ona katılmıyorum," dedi ve "Çok agresif olduğunu düşünüyorum, çok fazla agresif, aslında çok fazla agresif" şeklinde konuştu.