Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz kararı sonrası 5.41'lerden 5.33'lere gerileyen Dolar/TL yeni güne artışla başladı.

Kur bugün en düşük 5.33'ü görmesinin ardından gün boyu 5.37 seviyelerinde dalgalandı. Akşam saatlerinde ise %1'i aşan artışla 5.38'in üzerine yükseldi.

Euro 6.12'den 6.14'e, sepet kur 5.76'ya yükseldi.

Merkez Bankası dün faizleri beklendiği gibi değiştirmezken faiz indirimine yönelik sinyal de vermedi.

BBVA Ekonomistleri Adem İleri ve Serkan Kocabaş yolladıkları notta Merkez Bankası'nın kararının kredibilitesini artırdığını ve dezenflasyon sürecini desteklediğini bildirdi. Kurum "Bizce Merkez Bankası enflasyonda toparlanmanın belirgin hale geleceği Haziran ayına kadar gevşeme döngüsüne başlamamalı" görüşüne yer verdi.

NOMURA'DA 5.15 BEKLENTİSİ

Nomura Ekonomisti İnan Demir, "Lira yerel seçimler öncesi erken bir indirim riskinden arınmış görünüyor, Ancak jeopolitik riskler yeniden artarsa TL baskı altında kalabilir" yorumunu yaptı. Nomura, kurun 5.15'e kadar gerileyeceğini öngörüyor. 

Merkez Bankası'nın dünkü kararı öncesinde Türk Lirası yıl başından beri en kötü performans gösteren para birimiydi. ABD ile Suriye gerilimi piyasa üzerinde baskı yaratsa da Lira, Merkez sonrası benzerlerine kıyasla en fazla değer kazanan para birimi oldu. Merkez Bankası'nın bir sonraki faiz toplantısı 6 Mart'ta gerçekleşecek.