Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Powell, politika toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında "Ekonomiyi en iyi şekilde desteklemenin yolu faiz konusunda sabırlı olmak" dedi.

Çin ve Avrupa'da büyümenin yavaşladığını söyleyen Fed Başkanı, Fed poliikalarının veriye bağlı olduğunun altını çizdi.

"Sürdürülebilir ekonomik faaliyet ve güçlü işgücü piyasası bekliyoruz." diyen Powell, ABD ekonomisinin mükemmel bir noktada olduğunu söyledi.

Enflasyonun yüzde 2'lik hedefe yakın kaldığını ifade eden Fed Başkanı, ekonomiyi en iyi şekilde desteklemenin yolunun sabırlı olmak olduğunun altını çizdi. Powell, sabırlı olma süresinin ne zaman biteceğinin tamamen verilere bağlı olduğunu söyledi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyonu aşağı çekmeye devam edeceğini söyleyen Powell, merkez bankasının bilanço daraltılması planını anlatmada önemli ilerleme kaydettiğini belirtti. Powell, "Faizlerden sonra bilançoyu ve sözlü yönlendirmeyi kullanabiliriz." dedi.

Fed metninde paralel şekilde ana politika aracı olarak faizleri işaret eden Fed Başkanı, "Politika yolumuzun şu anda uygun olduğunu düşünüyoruz." dedi ve politikayı hızlı bir şekilde değiştirmeyi gerektirecek bir neden bulunmadığını vurguladı.

Powell, "Ekonomik verileri geniş çapta değerlendiriyor olacağız." dedi ve sonraki faiz artırımının veriye bağlı olacağını sözlerine ekledi.

Powell, bilanço daraltma süreciyle ilgili olarak "Bilanço daraltma planının piyasada türbülansa yol açmasını istemiyoruz. Bilançoyla ilgili tartışmalarda kaydedilen ilerlemeden memnunum." dedi.

ABD'de federal hükümetin kapalı kalması konusunu değerlendiren Fed Başkanı, "Hükümet kapanması ilk çeyrek büyümesini etkileyecektir." şeklinde görüş bildirdi.

Gelen verilerin küresel yavaşlamanın devam ettiğini işaret ettiğini ifade eden Powell, "Sert Brexit finansal karmaşa üzerinden ABD'yi etkileyecektir." dedi.

Powell, "Siyasi endişeler bizim için asla önemli olmayacak." dedi.