Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günü Washinton'da gerçekleşen ticaret müzakerelerinin son halkasının ardından Çin ürünlerine uygulanması planlanan ek gümrük vergileri için belirtilen tarih olan 1 Mart'ı "katedilen önemli mesafeyi" gerekçe göstererek uzatacağını söyledi.

Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamasında "ABD Çin ile ticaret müzakeleri kapsamında fikri ve sınai mülkiyet hakları , teknoloji transferi, tarım, hizmetler, kur gibi yapısal meseleler üzerinde azımsanmayacak bir yol katetmiştir. Bu verimli sürecin sonucu olarak vergilerin yükseltilmesi için belirtilen tarih olan 1 Mart'ı erteliyorum" dedi.

Eğer taraflar müzakeler kapsamında daha fazla konu üzerinde uzlaşırlarsa ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in anlaşmayı nihai forma ulaştırmak amacıyla Florida'da Mar-a-Lago'da görüşmeleri planlanıyor. Görüşmenin zamanı ya da gümrük vergilerinin hangi tarihe ertelendiğine yönelik ise bir bilgi paylaşılmadı.

Çin Haber Ajansı Xinhua'nın haberinde ise müzakerelerin son halkasında 'belirli' konular üzerinde önemli ölçüde anlaşmaya varıldığı belirtildi.

 

 

BN