Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD dolarının çok güçlü olduğunu söyledi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ı "faizleri artırmaktan hoşlanan" biri olarak niteleyerek bir kez daha eleştirdi.

Trump,  National Harbor, Maryland'da düzenlenen Muhafazakar Siyasi Aksiyon Konferansı'nda yaptığı geniş kapsamlı konuşmasında, ABD ekonomisinin, merkez bankasının adımlarına rağmen iyi gittiğini söyledi.

Trump, "Güçlü bir dolar istiyorum, ancak ülkemiz için büyük iş yapan bir dolar istiyorum, diğer ülkelerle yapığımız işlerde ya da onların işlerini alırken bizi kısıtlayacak kadar güçlü bir dolar değil" dedi.

trump, Powell'ın ismini vermedi ancak ondan "Fed'de faiz artırımından hoşlanan bir beyefendi var, Fed'de parasal daralmadan hoşlanan bir beyefendi var, Fed'de çok güçlü dolardan hoşlanan bir beyefendi var" şeklinde söz etti.

Trump, ABD ekonomisinin hiç olmadığı kadar büyürken, diğer ülkelerin çok zayıf bir performans gösterdiğini ve bunun da başarılı olmalarını çok daha zor hale getirdiğini sözlerine ekledi.