Advertisement

Chobani markasını ABD’de alanında önemli şirketlerden biri haline getiren ve başta mültecilere yönelik çalışmaları ile insani yardım alanlarında gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çeken Hamdi Ulukaya, Birleşmiş Milletler tarafından “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Savunucusu ilan edildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres yaptığı açıklamada, "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA), dünyanın 2030 yılına kadar daha sağlıklı, daha yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için belirlenen bir plan. Zaman hızla ilerliyor ve birden fazla kriz bizi yoldan çıkarırken, SKA'nı gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Sayın Hamdi Ulukaya'yı, iş ve insani yardım alanlarında gerçekleştirdiği ilham veren liderlik nedeniyle Savunucular grubuna davet etmekten memnuniyet duyuyorum.” dedi.

BM SKA Savunucuları ile güç birliği yapmaktan onur duyduğunu belirten Ulukaya ise “Genel Sekretere, dünyanın her yerindeki toplulukları ve hükümetleri iklim değişikliği, açlık ve kıtlık, mülteci krizi, yoksulluk, adalet gibi dünyanın en can sıkıcı sorunlarına çözüm temelli bir yaklaşım sağlayacak kritik taahhütlere yönlendirmedeki liderliği ve tutkusu için teşekkür ediyorum.” dedi.

BM SKA Savunucuları’nın insanlara geleceği şekillendirmeye ve çocuklar için sağlıklı, güvenli ve müreffeh bir dünya sağlamaya yardımcı olacak eylemlerde bulunmaları için ilham verdiğini belirten Ulukaya, üzerine düşeni yapacağını belirtti.