Advertisement
HABERLER ABONE OL

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker Fed için faiz oranı artışının bazı açılardan uzak olduğunu, ancak bu yıl Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlamasına hazır olduğunu söyledi.

Harker, The Wall Street Journal'a verdiği bir röportajda, Fed'in ayda 120 milyar dolarlık tahvil alımlarına yönelik olarak "Varlık alımlarında azaltmanın başlaması tarafındayım" diye konuştu.

Harker, eşit oranda ipotek teminatlı menkul kıymet ve devlet tahvili azaltılarak, aylık 10 milyar dolar azaltım yapılabileceğini söyledi.

Röportajda Harker, teşviki azaltma konusunun önemli kısmının ekonominin toparlanmasına bağlı olduğunu da vurguladı.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkı bulunmaya Harker, merkez bankası yetkilileri arasında koronavirüsün etkisiyle yeniden canlanan ekonomiye verilen desteğin azaltılmasına ilişkin tartışmada tarafını belli eden son Fed yetkilisi oldu.

Yetkililer, ayda 80 milyar dolarlık Hazine tahvili alımında ve ayda 40 milyar dolarlık ipotekli tahvil alımı konusunda nda ne yapacaklarına odaklandı.

Geçen ay FOMC toplantısında, Fed Başkanı Jerome Powell, teşviklerin geri çekilmesine ilişkin tartışmayı resmen başlatmıştı.