Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dolar cinsi sukuk ihracında getiri yüzde 5,125 oldu. İhraç tutarı 2,5 milyar dolar oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ihraç tutarının 22 Haziran 2021 tarihinde hesaplara gireceği ifade edildi.

Açıklamaya göre ihraca 200’den fazla yatırımcı, ihraç tutarının yaklaşık 4 katı talep gösterdi.

Kira sertifikasının yüzde 54’ü Ortadoğu, yüzde 15’i Türkiye, yüzde 14’ü Birleşik Krallık, yüzde 8’i diğer Avrupa ülkeleri, yüzde 6’sı ABD ve yüzde 3’ü Asya’daki yatırımcılara satıldı.

Bu tahvil ihracıyla birlikte yılbaşından bu yana uluslararası sermaye piyasalarından toplam 6 milyar dolar tutarında finansman sağlanmış oldu. 2021 yılının tamamında uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ihraçları yoluyla 10 milyar dolar tutarı karşılığında finansman sağlanması öngörülüyordu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 5 yıl vadeli, dolar cinsi, Regs/144a sukuk ihracı için Dubai Islamic Bank, Emirates NBD Capital, HSBC ve Standard Chartered Bank’a yetki vermişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı Hazine Finansman Programı 2021 öngörüleri belgesinde TL cinsinden kira sertifikalarının ihraçlarına 2021 yılında da devam edilmesi planlanırken piyasa katılımcılarının yurt içinde Döviz cinsi kira sertifikası talebi ve/veya ilave taleplerinin ayrıca değerlendirilebileceği ifade edilmişti.