Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Hedge fonlar uzun dolar pozisyonlarını art arda dördüncü haftada da azalttı. Böylece Nisan'daki çıkışlardan sonra hedge fonların dolar pozisyonlarındaki en uzun çıkış serisi gerçekleşmiş oldu.

Emtia Vadeli İşlemler Takas Komisyonu’nun (CFTC) verilerine göre, hedge fonlar Ekim ayı sonundan beri uzun dolar pozisyonlarını üçte bir oranında düşürdüler. Yeni koronavirüs varyantının Fed’in faiz artırım takvimini erteleyebileceğine dair endişelerle fonların uzun dolar pozisyonlarını daha da azaltabileceği düşünülüyor.

Powell: Omikron ekonomik riskleri ve enflasyon belirsizliğini artıracak

Fed Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komisyonu’nda yapacağı konuşmanın bir gün önce yayımlanan metninde Omikron varyantının istihdam ve ekonomik faaliyet için aşağı yönlü riskler oluşturduğunu belirtti

Powell, Senato Bankacılık Komisyonu’nda yapacağı konuşmanın bir gün önce yayımlanan metnine göre, “Kovid-19 vakalarında son dönemde görülen artış ve Omikron varyantının ortaya çıkması, istihdam ve ekonomik faaliyet için aşağı yönlü riskler oluşturdu ve enflasyona yönelik belirsizliği artırdı” dedi ve virüse yönelik artan endişelerin, insanların çalışma istekliliğini azaltacağını ve bunun da işgücü piyasasındaki iyileşmeyi yavaşlatacağını ve tedarik zinciri aksaklıklarını yoğunlaştıracağını sözlerine ekledi.