Advertisement
HABERLER ABONE OL

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, küresel ve yurt içi ekonomik koşullar ile üst üste gelen yeni regülasyonlar ve para politikasıyla ilgili kararlar nedeniyle 2022'nin bankaların her zamankinden çevik davranmasını gerektiren ama verimli geçirilmiş bir yıl olduğunu söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Oğan, "Bankacılık sektörü bilanço büyüklüklerinin yüzde 40'ın üzerinde arttığını görüyoruz. Elbette bu büyümede hem kurun hem de enflasyona endeksli tahvillerin payı vardı. Ama TL bireyselde yüzde 40'ın üzerinde TL ticari kredilerde de yüzde 80'lerde büyüme var. Her türlü zorluğa rağmen bankaların ekonomiye verdiği destek devam etti" dedi.

Aktif Bank'ın da sektöre paralel bir şekilde yüzde büyüme ile yılı tamamlayacağını ifade eden Oğan, bankanın bilanço büyüklüğünün 2022 yılı genelini yüzde 40'ların üzerine büyüme ile tamamlayacağını, kredilerde de yine sektöre paralel bir büyüme olacağını belirtti.

'Dijital müşteri adetimiz 3.5 kat arttı'

Kurumsal müşteri sayılarını yüzde 50 attırdıklarını kaydeden Oğan, dış ticaret hacimlerinin ise dolar bazında iki kat arttığının altını çizdi. Müşteri tarafında ise 2022 Kasım ayı itibarıyla toplamda 12 milyonu aşkın müşteriye ulaştıklarını söyleyen Oğan, "Dijital müşteri edinimimiz geçen senenin aynı dönemine göre 3.5 kat artarken, N Kolay bono müşteri tabanımız ise yüzde 40 büyüdü. Dijital bankamız N Kolay mobil uygulaması indirilme sayısı 2021’e göre 2.5 kat artarak 2 milyona yaklaşırken, işlem adedi ise 2021’e göre 2 kat arttı. Etkinlik ve stadyumların giriş anahtarı görevi gören biletleme uygulamamız Passo’nun indirilme sayısı 11 milyona ulaştı ve bilet satış cirosu ise 2021’e kıyasla 4 kat arttı. 8 milyon aktif müşterimiz var burada. 2022'de şu ana kadar 2.7 milyonu futbol, 1.8 milyonu etkinlik olmak üzere toplam 4.5 milyon bilet satıldı buradan" diye konuştu.

‘N Kolay dijital bankamızda iki milyondan fazla kişiye ulaştık’

2023 yılınsa Passo'nun maç ve etkinlik bileti hizmetinden başka dikeylere yayılarak genişleyeceğini kaydeden Oğan, "Yeme-içme olabilir, seyahat olabilir. Bunu bir Super App süreci olarak isimlendirdik. Uygulamanın hem alt yapısını hem üst yapısını yeniliyoruz. Yaz aylarında kullanıcıları ile buluşuyor olacak" dedi. N Kolay dijital bankasının ürünlerini attırdıklarını ve müşteri sayısının iki buçuk kat arttığını ifade eden Oğan, "N Kolay dijital bankamızda iki milyondan fazla kişiye ulaştık" dedi.