Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan ülkede üretim tesisi kuran her çip şirketine 1 milyar dolar vermeyi teklif etti.

Başbakan Narendra Modi’nin “Hindistan’da üret” programı ülkenin Çin’den sonraki en büyük cep telefonu üreticisi olmasını hedefliyor.

Reuters’ın haberine göre, üst düzey bir hükümet yetkilisi “Hükümet ülkede üretim tesisi kuracak her çip üreticisi için 1 milyar dolar nakit verecek” dedi.

Hükümetin alım garantisi vereceğini de belirten yetkili, aynı zamanda şirketlerin yerel üretilmiş çipleri alması için teşviklerin olacağını söyledi.

Habere göre, nakit teşviklerin nasıl dağıtılacağına dair henüz bir karara varılmamışken hükümet yetkilileri sektörden konuyla ilgili geri bildirim istedi.

Küresel çip tedarik sıkıntısı otomobil ve akıllı telefon sektörünü vururken, birçok devlet çip üretimi için çeşitli teşvikler sağlıyor.

Hindistan daha önce de birçok defa çip üreticilerini ülkeye çekmeyi denemişti fakat şirketler ülkedeki yetersiz altyapı, istikrarız enerji sistemi, bürokrasi ve zayıf planlama gibi sorunlardan dolayı tesis kurma kararı almamıştı.

Sektörden kişiler ise yeni hükümetin akıllı telefon endüstrisindeki başarısının yeni çip üreticilerini çekebileceğini belirtiyor.

Hindistanlı Tata Group, elektronik ve yüksek teknoloji üretimine karşı olan ilgisini daha önce dile getirmişti.