Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Hindistan mahkemelerinin kripto para üzerindeki kapsamlı yasağı kaldırmasından 5 ay sonra, bir yetkiliye göre hindistan kripto paraları yasaklamak üzere yeni bir kanun üzerinde çalışıyor.

Hintli bir hükümet yetkilisi, iki bakanlığın ve Hindistan Merkez Bankası'nın kripto paraları yasaklamak için yasal çerçevede çalışmaların başlatıldığını öne sürdü.

Hindistan merkezli internet sitesi Moneycontrol'ün 4 Ağustos Tarihli haberine göre, Hintli otoriteler kripto para işlemlerini yasaklayacak kanunu geçirmeye hazırlanıyor. Haberde,Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı,Hukuk ve Adalet Bakanlığı ve Hindistan Merkez Bankası arasında söz konusu yasal çerçeve ile ilgili istişarelerin başladığı belirtildi.

Yetkili, “Parlamentonun açılmasıyla birlikte,kanunun onaylanmasını ümit ediyoruz” dedi.Parlamentonun Ağustos sonu ya da Eylül başında açılması bekleniyor.Yetkili, hükümetin Hindistan Merkez Bankası tarafından kapsamlı bir yasak uygulanması yerine kripto işlemlerini yasal değişiklik ile engellemeyi değerlendirdiğini belirtti.

Cointelegraph.com