Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Milyarder aktivist yatırımcı Christopher Hohn'un hedge fonu, küresel piyasalarda yaşanan çalkantının etkisiyle Mart'ta gelmiş geçmiş en sert aylık kaybını kaydetti.

Çocuk Yatırım Fonu (TCI), konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre Mart ayında yüzde 19 ile başlatıldığı 2004 yılından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Fonun ilk çeyrekteki kaybı yüzde 23 oldu.

Londra merkezli yatırım şirketinin sözcüsü yorum yapmayı kabul etmedi. Şirket Mart kayıpları öncesinde 30 milyar doların yönetiminden sorumluydu.

Hohn'un şirketlerde büyük paylar alarak hisse fiyatlarını destekleyici değişiklikler için müdahale eden hedge fonu, portföyünde az sayıda şirket tutarak uzun pozisyon alıyor. Dolayısıyla Hohn'un fonunun şirket değerlerindeki sert düşüşlere karşı duyarlı bir yapısı var.

Hohn, aktivist yatırımcı Dan Loeb gibi bu yıl para kaybeden kulübüne katıldı. Loeb'un da Third Point Offshore Fonu da Mart'ta yüzde 11 düşerek bu yılki kaybını yüzde 16'ya taşıdı. S&P 500 Endeksi geçen ay yüzde 12.5 düşerek Ekim 2008'den beri en kötü aylık performansını sergiledi.

New York merkezli hedge fonu Perry Capital'ın Londra ofisinde yetenekli bir hisse senedi seçicisi olarak isim yapan Hohn, 2004 yılında TCI'yı kurdu. Yatırımcının pozisyon aldığı şirketler arasında ABN Amro Bank NV, News Corp. ve son dönemde London Stock Exchange Group Plc. bulunuyordu. Fon 2008'den beri her yıl para kazandı. 2019 yılında yüzde 41 kazanarak altı yılın en iyi performansını gösterdi.