Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Hollanda Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada, Groningen'deki doğal gaz sahalarındaki yıllık üretimin iki katına çıkarılabileceği belirtildi.

Açıklamada, daha önce Ekim 2021-Ekim 2022 döneminde 3,9 milyar metreküp olması öngörülen Groningen sahasındaki arzın, büyük olasılıkla 7,6 milyar metreküp seviyesine çıkarılacağı bildirildi.

Kararın gerekçesi olarak Almanya ile olan doğal gaz anlaşmasının gösterildiği açıklamada, Groningen sahasında yapılacak doğal gaz üretim miktarı için nihai kararın nisan ayında verileceği kaydedildi.

Çevreciler, karara tepki gösterdi

Groningen'de yaşayanlar deprem tehlikesi sebebiyle kararı olumsuz karşılarken çevreci gruplar ve sivil toplum kuruluşları açıklamayı kınadı.

Groningen Yeryüzü Hareketi, kararla ilgili açıklamasında "Hükümet vatandaşlarının güvenliğini bu kadar kolay tehlikeye atmamalı." ifadelerini kullandı.

Geçici hükümetin Ekonomi Bakanı Stef Blok üretimi artırma kararının, halkta ciddi hayal kırıklığına yol açtığının farkında olduğunu belirterek, Alman mevkidaşıyla durumu görüşeceğini kaydetti.

Hollanda'nın kuzeyinde yer alan Groningen'deki gaz üretimi geçen yıllarda depreme yol açtığı gerekçesiyle sık sık durdurulmuştu.

Avrupa'daki en önemli doğal gaz sahalarında biri olarak gösterilen Groningen'deki rezervlerin çıkarılması esnasında çevredeki yerleşim yerlerindeki binalarda çatlaklar oluşmuştu.