Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Huawei, akıllı telefon işkolunda ciddi kayba neden olan ABD’nin kara liste hamlesiyle mücadele ederken 2020 sonundan beri ilk kez çeyreklik bazda satışlarında artış yaşadı.

Bloomberg’ün, teknoloji devinin ilk yarıda elde ettiği 301,6 milyar yuanlık yarıyıl gelirlerine dayandırarak yaptığı hesaplamalara göre Haziran ayında biten üç aylık süreçte şirketin gelirleri yüzde 1 artarak 170,6 milyar yuana (25,3 milyar dolar) ulaştı. Bu artış ABD’nin yaptırımlarla Huawei’nin küresel işlerini ağır şekilde sınırlandırmasıyla 2020 sonundan beri ilk çeyreklik büyümesi oldu.

“Cihaz işkolumuz ağır şekilde etkilenmiş olsa da ICT altyapı işlerimi istikrarlı büyümesini sürdürüyor” diyen Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Ken Hu, “Dijitalleşme ve karbonsuzlaşmada yeni trendleri yakalama yolunda ilerleyerek müşterilerimiz, ortaklarımız için yeri değerler yaratmaya ve kalitemizi artırmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Trump döneminde uygulanan bir dizi yasak Huawei’nin ABD’li ortaklarıyla yollarını ayırmasına neden olmuş ve TSMC gibi öncü çip firmalarından tedarikine engel olarak dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmasına engel olmuştu.

En yeni kablosuz baz istasyonları da dahil olmak üzere telekom ekipmanlarının satışları, yılın ilk altı ayında şirketin gelirlerinin yaklaşık yarısına karşılık gelen 142,7 milyar yuan olarak gerçekleşti. Çinli firma ayrıca elektrikli otomobil, güneş enerjisi çiftliği ve akıllı şehir sektörlerini de araştırıyor.