Advertisement
HABERLER ABONE OL

ZELİHA SARAÇ- BURAK KARAGÖZ

TİM başkanlığına tekrar aday olması beklenen mevcut başkan İsmail Gülle'nin tekstil sektör kurulunda yapılan seçimlerde başkan yardımcılığını kazanamaması ile başlayan tartışma sürüyor.

TİM Başkan adayı olabilmek için, aday adaylarının kendi sektör kurullarında başkan ya da başkan yardımcısı olması gerekiyor. Tekstil sektör kurulunda yapılan seçim sonrasında Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Fikret Kileci sektör kurulu başkanı seçildi. Başkan yardımcılığı için yapılan seçimlerde ise oy çoğunluğunun Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç’ın aldığı ifade edildi. Bloomberg HT'nin edindiği bilgilere göre başkan yardımcılığı için 14 delegenin oy kullandı. Bu delegelerden 9’unun oylarını oy pusulasına adlarını beraber yazan isimlere attığı, geri kalan 5 oyun da İsmail Gülle’ye verildiği öğrenildi.

Ancak seçimin ardından İsmail Gülle, pusulada iki ismin birlikte yazılmasının yönetmeliğe aykırı olduğu yönünde itirazda bulundu. Konunun Ticaret Bakanlığı'na iletildiği ileri sürülürken, Türkiye İhracatçılar Meclisi imzasıyla bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu toplantısı bugün Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşti. Toplantıda TİM Başkanı olması nedeniyle Sektör Kurulu Başkanlığı yerine Sektör Kurulu Başkan Yardımcılığına önerilen İsmail Gülle, yeterli oyu alarak Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkan Yardımcılığına seçildi. Bu sonuçla TİM Başkanı İsmail Gülle adaylığın ilk etabı olan sektör kurulundan başarıyla geçti."

Bu belirsizliğin ardından, İsmail Gülle'nin TİM Başkanlığı için adaylığını koyup koyamayacağı belirsizliğini koruyor.