Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yatırım Vizyonu’nun bu haftaki konuğu İkas Kurucu Ortağı ve CEO’su Mustafa Namoğlu oldu.

Namoğlu “ 2020 yılında bugün yaptığımız e-ticaret altyapı işine girdik. Bir girişimcinin kendi e-ticaret sitesini açtığı e ticaret altyapı işini yapıyoruz, oradaki teknolojiyi girişimcilere ve kobilere sunuyoruz. Bununla beraber dükkân sahibi, kendi e-ticaret sitesini açarken isterse pazar yerlerindeki sistemini de bize bağlayıp tek bir kanaldan tüm e-ticaret dünyasını yönetebilir hale geliyor. Bizim İkas olarak derdimiz kobilerin işlerini kolaylaştırmak” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin gelişmekte olan ve gelişmiş ülkeler ile e-ticaret penatrasyonunu kıyasladığınızda daha yolun çok başında olduğunu ifade eden Namoğlu “Bu oran yüzde 10’larda ve yüzde 40’lara 50’lere gitmesi gerektiğini görüyoruz. Bu alanda daha çok ciddi büyüme potansiyeli var. ” dedi.

20 milyon dolarlık yatırım alan İkas’ın CEO’su Namoğlu “Girişim sermayesi yatırım fonları girişimcilere için ilaç gibi gelen bir şey. Yatırım bulma aşamasında bir çok opsiyonunuz var gibi gözükse de maalesef yurtdışından yatırımcılar Türkiye’ye istediğimiz gibi bakmıyorlar. Türkiye’nin potansiyelini göremiyorlar. Ben GSF yatırımlarının önümüzdeki yıllarda çok çok artacağına eminim. Girişimcilik ile ilgili bir sır verilecek olsa bu mental iradedir. İniş ve çıkışları yönetebilmek çok önemli” diye konuştu.