Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünya genelinde Kovid-19 salgını pek çok şirket için büyük bir sorun olmaya devam etse de, gerçekleştirilen son anket verileri Brexit'in ülke ekonomisi üzerinde baskı oluşturduğunu gösteriyor.

İngiltere merkezli finansal araştırma kuruluşu IHS Markit'e göre, İngiltere’deki üretici ve hizmet firmaları, ihracat ve tedarik zincirinde yaşanan bozulmalardan oldukça etkilendi.

IHS Markit geçen hafta, Fransa, İngiltere, Almanya, Japonya, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) öncü verilerini yayımladığı raporunda, İngiltere’deki fabrikaların teslimat sürelerinde en sert yükselişi kaydettiğini açıkladı. IHS Markit yayımladığı raporda, İngiltere'deki PMI verilerinin uluslararası taşımacılık alanındaki eksiklikler ve Brexit sonrası tedarik zincirindeki bozulmalara bağlı olduğunu bildirdi.

İngiltere ile Avrupa Birliği arasında geçen ay gerçekleşen anlaşmanın maddeleri gümrük tarifesi ve kota uygulamalarını içermemesine rağmen, ithal ve ihraç edilen malların ülkelere girişinde kontrol edilmesi ve evrakların doldurulması gerektiği biliniyor. Bu durumunda, tedarik zincirinde yavaşlamaya ve aksaklıklara sebep olduğu belirtildi.