Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ofcom’un yayımladığı karara göre, China Global Television Network'ün (CGTN) lisans sahibi olan Star China Media Ltd’nin İngiltere’deki yayınlar üzerinde editoryal bir yetkiye sahip olmadığı açıklandı.

Yine aynı açıklamada, CGTN’nin lisansını China Global Television Network Corporation (CGTNC) adlı bir kuruluşa devredilmesini talep ettiği fakat başvuruda "önemli bilgi" eksiklikleri olduğu belirtildi.

CGTN'ye yasal şartları yerine getirmesi için yeterli süre verildiği açıklanan karar metninde, "Yayıncı ve izleyicinin ifade özgürlüğü haklarını da dikkate alarak yaptığımız inceleme sonucunda CGTN'nin İngiltere'de yayın lisansının iptal edilmesine karar verdik." ifadeleri yer aldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı karar hakkında hemen bir yorum paylaşmazken, Bakanlık geçen yıl İngiltere'yi Çin medyasının İngiltere’deki haber yapma özgürlüğünü engellemekle suçlamıştı.

Çin devlet yetkilileri, Ofcom’un yayımladığı karardan kısa bir süre önce, İngiltere’nin devlet kanalı BBC’nin salgınla ilgili bir yayınını şikâyet etmiş ve kanalın özür dilemesini istemişti.