Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere'deki yerel seçimlerde ilk sonuçlara göre Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, seçmenlerinin bir kısmını ana muhalefetteki İşçi Partisi'ne ve diğer muhalefet partisi Liberal Demokratlara kaptırmış görünüyor.

Birleşik Krallık'ı oluşturan İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da seçmenler, Perşembe günü sandık başına gitti.

İngiltere, Galler ve İskoçya'da 4 yıllığına yeni belediye meclis üyeleri belirleniyor. Kuzey İrlanda'da ise parlamento seçimleri yapıldı.

Yerel seçimlerde toplam 4 bin 350 aday yarışıyor. İngiltere'de 146, İskoçya'da 32, Galler'de de 22 belediye için sandık başına gidildi.

Seçimlerde el değiştirdiği kesinleşen ilk belediye, İşçi Partisi'nden Liberal Demokratlara geçen Hull oldu.

İlk sonuçlara göre yerel yönetimlerde koltuk sayısını artıran diğer bir parti ise Yeşiller Partisi.

44 yıl sonra kaybedilen kritik yer

Seçim sonuçları Londra'da Muhafazakarların kalesi olarak bilinen Wandsworth bölgesinde Muhafazakarların 44 yıl sonra yenilgi yaşadığını gösterdi. Bölge, seçim sonuçlarında İşçi Partisi'nin ana hedeflerinden biri olarak da öne çıkmıştı.

Reuters'ın haberine göre bölgedeki Muhafazakar Parti Temsilcisi Ravi Govindia seçmenin hayat pahalılığı dolayısıyla partiyi cezalandırdığını belirtti.