Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere ikinci çeyrekte yüzde 20.4 daralarak koronavirüs kaynaklı karantina önlemlerinden en sert etkilenen Avrupa ekonomisi oldu.

Yılın ilk üç ayında kaydedilen yüzde 2.2'lik düşüşün ardından gelen rekor küçülme ile birlikte İngiltere resmi olarak resesyona girmiş oldu.

Rakamlar, diğer Avrupa ülkeleri Mart ayında karantina önlemlerine giderken İngiltere'nin yavaş davranmasının ağır faturasını işaret ediyor. İngiltere, aynı zamanda Avrupa'nın en yüksek koronavirüs kaynaklı can kaybını kaydeden ülke oldu. ABD ekonomisi aynı dönemde yüzde 9.5 küçüldü.

Kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte ufukta toparlanma görünüyor. İngiltere'de üretim Haziran'da yüzde 8.7 sıçradı. Buna karşın yakında hız kesebileceğine ilişkin sinyaller de var.

Bazı bölgelerde enfeksiyonların yükselişe geçmesi daha fazla kapanma önleminin gelebileceği endişelerini artırıyor. Hükümetin ücret desteği kademeli olarak bitti. Ayrıca şirketler, İngiltere'nin AB ile yıl sonuna kadar ticaret anlaşması imzalayamaması durumunda yüksek gümrük tarifeleriyle karşı karşıya kalacak.