Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Huawei Technologies Co.'nun yeni nesil cep telefonu ağlarını kurmasını müsaade ederek, ABD'nin Çinli teknoloji devinin önüne set çekme yönündeki uzun soluklu girişimine kulak asmadı.

Londra'da gün ortasında yapılan bir açıklamada İngiltere'nin yüksek riskli tedarikçileri hassasiyeti en yüksek olan ana kısımların dışında tutacağı, ancak şirketin anten ve baz istasyonları gibi 5G ile ilgili kritik önemdeki diğer donanımı sağlamasına izin vereceği belirtildi.

Ayrıca İngiltere, Shenzhen merkezli şirkete piyasa hakimiyetini sınırlandıracak. Böylece BT Group Plc'nin EE'si ve Vodafone Group Plc Huawei'ye fazla bağlı kalmayacak.

Başbakan Boris Johnson hükümetinin kararı, ABD hükümeti tarafından Huawei'ye uygulanması arzulanan doğrudan yasak ile telekomünikasyon şirketlerinin erişim isteği arasında denge oluşturuyor.

Huawei'nin erişimini kısıtlarken diğer yandan 5G'de bir rol oynamasına izin veren İngiliz yetkililer, İngiltere'deki güvenlik risklerini idare edebileceklerini, aynı anda da ABD ve diğer müttefiklerle bilgi paylaşımına yönelik ilişkilerini koruyabileceklerini düşünüyorlar.