HABERLER ABONE OL

Dünya genelinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan insan sayısı 67 milyonu aştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Kovid-19 virüsü sebebiyle hastaneye yatan kişi sayısı günde 2 bin kişi artarken, ABD Başkanı Donald Trump, Avukatı Rudy Giuliani'nin Kovid-19’a yakalandığını açıkladı. ABD’nin Kovid-19 virüsü için geliştirilen aşı adaylarından birine Perşembe günü erken onay verebileceği tahmin ediliyor.

Avrupa’da koronavirüs kısıtlamaları aynı hızda devam ediyor. Bir uzman, Fransa'nın tecrit tedbirlerini kaldırmak için Aralık ortasına kadar hedeflediği günlük ortalama 5 bin vaka sayısını muhtemelen yakalayamayacağını söyledi.

Almanya Başbakan’ı Angela Merkel'in Genelkurmay Başkanı, Bavyera'nın olağanüstü hal uygulamasının ardından, Almanya'nın vaka sayılarının yüksek olduğu bölgelerde önlemleri sıkılaştırması gerektiğini açıkladı. Konu hakkında karar verilebilmesi için federal hükümet ve eyaletler arasında Noel'den önce bir toplantı gerçekleşebilir.

Danimarka’da hafta sonu koronavirüs vakalarında görülen rekor artıştan sonra, yetkililer başkent Kopenhag da dahil olmak üzere ülkenin en büyük şehirlerini kısmen kapatmayı planlıyor.

Press Trust of India’nın haberine göre, Pfizer ve AstraZeneca Kovid-19 virüsü aşısı için Hindistan'da acil kullanım izni başvurusunda bulundu. Bu haber, 1,3 milyar nüfuslu ülkede kitlesel aşılama çabalarının haftalar içinde başlama olasılığını kuvvetlendirdi.

Ayrıca aynı haber kaynağı, AstraZeneca’nın Hindistan aşı ortağı olan Serum Institute of India’nın Brezilya’da, İngiltere’de ve yerel olarak yürütülen Faz III denemelerinden elde edilen verileri kullanarak aşı için acil kullanım izni başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Advertisement