Advertisement
HABERLER ABONE OL

GÖZDE KUYUMCU

Eşyalı ve otel konforundaki servisli daireler Istanbul’da yeni trend oluyor. Dünyada yaygın olarak kullanılan servisli daireler bır süredir Türkiye’de de uygulanıyor. Özellikle İstanbul’da potansiyeli keşfeden insaat firmaları bu alanda yatırımlarını büyütüyor.

The Global Service Apartment Industry Report 2022- GSAIR (Küresel Servisli Daire Sektör Raporu 2022) verilerine göre, apartman dairelerinde otel hizmeti sağlanarak kısa ya da uzun donem konaklamalar için kullanılan bir hizmet türü olarak gelişen servisli daire sektörü pandemi dönemine rağmen daralmadı.

Rapora göre, küresel servisli daire ve kurumsal konut arzı şu anda 17 bin 54 lokasyonu kapsıyor.

Operatörlerin yüzde 68'i mevcut konumlarda daha fazla daire açmayı planlıyor. Bu veri, GSAIR'in raporlamaya başlamasından bu yana en yüksek seviyeye işaret ediyor.

Çalışanlar için tercih ediliyor

Şirketlerin yüzde 52'si özellikle çalışanlarının relokasyonu için servisli daire kullanımını arttırdıklarını belirtiyor.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı hem paylaşım ekonomisini desteklemek hem de artan talep doğrultusunda nitelikli mobilyalı residans hizmeti verme isteklerinin arttığını belirtti.

Temmuz ayında ilk projesiyle faaliyete başlayan Ege Yapı 2023 yılında bu sayıyı 3 lokasyonda 500 üniteye çıkaracak. İnanç Kabadayı, “5 yıl içinde de başta Avrupa ve Amerika olmak üzere yurt dışına açılacağız. Şu anda bizim bildiğimiz bir çok inşaat firması otel markaları ile anlaşmalar imzalıyor. Ruslar ve körfez ülkelerinden gelenler başta olmak üzere pek çok ülkeden talep var” dedi.

Evlerin aylık kiraları daire ve lokasyona göre farklılık göstermekle birlikte 20 ile 60 lira arasında değişiyor.

Revirli seçenekler de söz konusu

Sektöre 2011 yılında Fraser Place Anthill ile giren Ant Yapı da bu alanda yatırımlarını büyütüyor.

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, revirli seçeneklerinin de olması nedeniyle, özellikle sağlık turizmi için ülkeye gelenlerin bu evlere rağbet ettiğini belirtiyor.

Bu alanda 2+1 ya da 1+1 gibi ev seçeneklerinin olduğunu belirten Mehmet Okay, “Burada her şeyi ev gibi düşünmek gerekiyor. Mutfak araç gereçlerinden, çamaşır araç gereçlerine kadar her şey evler dahilinde sunuluyor. Bunun yanında zaten her şekilde otel hizmetinden de faydalanabiliyorlar. Güvenlik de en büyük tercih nedenlerinden biri” diye konuştu.