Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Amerikan uzay araştırma şirketi Intuitive Machines, ikinci ay misyonunu bu yıl bitmeden gerçekleştireceğini açıkladı.

Şirketin aya iniş aracı tasarımında yalnızca küçük ayarlamalar yapmak zorunda kalmasının ardından, fırlatma yapılacak. Intuitive Machines Kurucu CEO’su Steve Altemus, ekibinin bir avuç düzenleme yaptığını söyledi.

Şirketin uygulayacağı değişiklikler arasında lazer uzaklık ölçer anahtar sistemindeki iyileştirmeler yer alıyor. Lazer telemetreler iniş aracındaki bir navigasyon alt sistemidir ve yükseklik ve yatay hız gibi değişkenlerin belirlenmesine yardımcı olurlar.

İkinci görev uzay ajansı ilk olarak IM-2 misyonu için iniş alanının konumunu açıkladığında, Lunar Orbiter uzay aracından alınan verilerin, bölgenin yüzeyin altında buz olabileceğini gösterdiğini belirtmişti.

Şirket, ay yüzeyine erişim, ay yörüngesine teslimat ve ay mesafesinden iletişim sağlamak amacıyla 2013 yılında Stephen Altemus, Kam Ghaffarian ve Tim Crain tarafından kuruldu.

Intuitive Machines, 2023'ün dördüncü çeyreğini 30,6 milyon dolar gelirle tamamladı. Bu yatırımların bir sonucu olarak, 1 Mart itibarıyla şirketin nakit bakiyesi yaklaşık 55 milyon dolara yükseldi; bu, şirketin Şubat 2023'te halka açılmasından bu yana "herhangi bir çeyrek sonuna göre" en büyük bakiye.