Advertisement
HABERLER ABONE OL

Perakende sektöründe canlı bir beş geçirildiğini dile getiren İpekyol Genel Müdürü Uğur Ayaydın, katıldığı Bloomberg HT yayınında perakende sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pandemide perakende sektörünün çok zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Ayaydın, 2022'nin ilk beş ay sonuçlarına bakıldığında canlı bir taleple karşılaştıklarını ifade etti. Bundan sonra da hem turizmin pozitif etkisiyle hem de iç talepteki canlılıkla daha iyi bir noktaya gelineceğine düşündüklerini aktaran Ayaydın, şu anda hedeflerin üstünde gittiklerini ve böyle devam edeceğini öngördüklerini söyledi.

Maliyet ve kur artışı nedeniyle fiyatlara bir senede yaklaşık yüzde 65 civarında bir artış yaptıklarını anlatan Uğur Ayaydın, "Bundan sonra kur stabil bir şekilde durmazsa ve bu savaşın etkisi bitmezse bundan sonra da fiyat artışlarının süreceğini söyleyebiliriz. Kış koleksiyonunun şu anda fiyatlarını yapmaya başladık ve yüzde 70 bir fiyat artışı yapabiliriz. Fiyat artışlarında kurun hareketi önemli bir kriter. Kurda daha stabil bir durum olursa fiyatlarda çok artış yaşanmaz." ifadelerini kullandı.

30 milyon liralık yatırım

Uzakdoğu'daki maliyetlerin artmış olması ve navlun fiyatlarındaki artıştan dolayı tedarik zincirindeki operasyonlarını biraz Türkiye'ye kaydırdıklarını dile getiren Ayaydın, "Türkiye'deki üretim kapasitemizi artırmaya çalışıyoruz. Fabrikamızın kapasitesini yüzde 25 artırmayı planlıyoruz ve buraya 30 milyon TL'lik bir yatırım planımız var inşallah yıl sonuna kadar bunu yapacağız." diye konuştu.

Yeni alan kozmatik

Kozmetiğe girmeyi planladıklarını açıklaya Ayaydın, "Gerçi bunu Anneler Günü'ne yetiştirmeye çalışmıştık ama geç kaldı. Temmuzun 15'i gibi inşallah kozmetik grubumuzun lansmanını gerçekleştirmiş olacağız. Burada da yaklaşık 20 milyon TL'lik bir yatırım yaptık. Ürün gamını geliştirdikçe İpekyol Kozmetik olarak tek mağaza açma düşüncemizde var." dedi.

Rusya'da 4-5 grupla görüşüyoruz

Ayaydın, markanın gelecek planlarına ilişkin, "Bugüne kadar hep franchise modeli ile büyüdüklerini ancak geçen hafta kendi operasyonlarını kurmak üzere Dubai'ye imza atmak üzere gittikleri bilgisini vererek, "Mısır'a ve Özbekistan'a da gireceğiz. Rusya pazarı ısrarla girmek istediğimiz bir pazardı. Rusya'ya da gittik sahayı ziyaret ettik. Orada Türk markaları için büyük fırsatlar var, biz Rusya'da yaklaşık 4-5 perakende grubu ile görüşme aşamasındayız." bilgisini verdi.