İran: ABD saldırıları Hürmüz'ün kilidini daha da sıkılaştırdı
-
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin ülkenin güneyine yönelik saldırılarının Hürmüz Boğazı'nın "kilidini daha da sıkılaştırdığını" belirterek, saldırılara misilleme yapılacağını açıkladı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin düzenlediği saldırıların Hürmüz Boğazı'nın "kilidini daha da sıkılaştırdığını" belirterek, saldırılara pişmanlık verici bir karşılık verileceğini açıkladı.
İran resmi haber ajansı IRNA, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamayı yayımladı.
Açıklamada, ABD ordusunun birkaç saat önce ülkenin güneyine düzenlediği saldırılarda, aralarında bazı sivil bölgelerin de bulunduğu çok sayıda noktanın bombalandığı belirtildi.
"Bu saldırılar, Hürmüz Boğazı'nın kilidini daha da sıkılaştırdı ve savaşçıların Hürmüz Boğazı'na müdahale eden yabancı güçleri bastırma konusundaki kararlılığını daha da güçlendirdi" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, İran ordusunun ABD ordusuna ait 50'nci MQ-9 tipi insansız hava aracını düşürdüğü öne sürüldü.
REKLAM
REKLAM
İran ordusunun misilleme saldırılarına ilişkin ayrıntıların daha sonra paylaşılacağı kaydedildi.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'daki Devrim Muhafızları Ordusu hedeflerine yönelik saldırı başlattığını açıklamıştı.
ABD ordusunun saldırı başlattığını duyurmasının ardından İran basını, Keşm Adası, Bender Abbas, Sirik, Çabahar ve Kunarek'te patlama sesleri duyulduğunu bildirmişti.
İran devlet televizyonu da Kirman eyaletindeki Ciroft Havaalanı'nın hedef alındığını duyurmuştu. Hürmüzgan Vali Yardımcısı Ahmed Nefisi ise ABD'nin Sirik ilçesine bağlı Kuheştek kentinde bir konutu ve düğün törenini hedef aldığını belirtmişti.