Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Bloomberg HT’ye konuk olan İş Enerji Genel Müdürü Kayahan Karadaş, Türkiye ve dünyada yenilenebilir enerji yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Karadaş, enerji sektöründe etkin bir yatırımcı olmayı amaçladıklarını söylediği konuşmasında Avrupa'da hedef ülkeler belirlediklerini ve şirket kuruluşlarını tamamladıklarını kaydetti. Karadaş ayrıca şirket olarak portföylerinin bin megavatın üzerine çıkmış durumda olduğunu belirtti.

Avrupa'da güneş ve rüzgâr tarafında ciddi yatırımlar devreye alındığını kaydeden Karadaş, Türkiye'de son 10 yılda ciddi yenilenebilir enerji yatırımları olduğunu ve depolama ile bu yıldan itibaren yenilenebilir enerjinin ivme kazanabileceğini söyledi.

"2 bin megavatlık bir üretim portföyüne ulaşmayı hedefliyoruz"

Macaristan'daki yatırımları artırmayı planladıklarını belirten Karadaş, şirketin gelecek planlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Yakın bir tarihte, 2 farklı enerji santralini bünyemize katmayı değerlendiriyoruz. Bizim planımız ulusal enerji planıyla da paralel gidiyor diyebiliriz. 10 yıllık süre zarfında Türkiye’nin ulaşacağı 190 bin megavatlık hedefin içerisinde biz de pay almak istiyoruz. Bunu yaparken rüzgâr ve güneş enerjisi santralleri ile ilerliyoruz ancak hidrolik ve jeotermal gibi diğer yenilenebilir enerji kaynaklarını değerlendirmeye de açığız. Burada da potansiyel işlemlerimiz olabilir. İş Enerji olarak 2025 yılsonu itibarıyla 2 bin megavatlık bir üretim portföyüne ulaşmayı hedefliyoruz.”