Advertisement
HABERLER ABONE OL

İsrail kabinesi, iş çevrelerinden ekonominin dar boğaza gireceği uyarılarına aldırmayarak, artan koronavirüs vakalarını engelleyebilmek için Cuma gününden itibaren başlayacak ikinci bir ulusal karantinayı oyladı.

Bakanlar mobiliteyi, toplanmaları ve ekonomik aktiviteyi en az üç hafta kısıtlayacak karantina oylamasını Pazar günü gerçekleştirdi. Bu karantina süresi aynı zamanda Yahudilerin en büyük bayramlarından bir tanesiyle de çakışıyor.

Bu sürenin sonunda, yüksek vaka sayısına sahip bölgelere seçici kısıtlama önlemlerinin uygulanmaya devam edilip edilmeyeceği kararlaştırılacak.

Mayıs ayında sağlık sorunlarıyla mücadele edilebilmesi için kurulan acil koalisyon hükümeti başbakanı Benjamin Netanyahu, sağlık uzmanlarının “kırmızı alarm” verdiğini söyledi ve “Kıdemli Sağlık Bakanlığı yetkilileri ölüm vakalarının önlenmesi için acil önlemler alınması konusunda bizi uyardı” diye ekledi.

İsrail Maliye Bakanı yeni kısıtlamaların ekonomiye 19 milyar şekel’e (5.5 milyar dolar) mal olacağını ve yardım programının Perşembe günü açıklanacağını belirtti.