Advertisement
HABERLER ABONE OL

İsveçli şirket Elekta, uzun süredir ortaklık yaptığı ve beyin cerrahisi çözümleri distribütörlüğünü yürüten Türk şirketi Özyürek Mümessillik ve Dış Ticaret A.Ş.’yi satın aldı. Elekta’nın bu satın almayla bölgedeki konumunu güçlendirmek istediği belirtildi.

Şirketin Türkiye, Hindistan, Orta Doğu, Afrika, Asya Pasifik ve Japonya’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Habib Nehme, son 30 yıl boyunca, Özyürek A.Ş.’nin birçok sistemin satışıyla birlikte bazı ürünlerin Türkiye ve bölgede kurulmasına yardımcı olduğunu söyledi. Nehme, “Özyürek A.Ş. ekibinin kurduğu hizmet kabiliyetleri ve mükemmeliyeti bünyemize kattığımız için özellikle mutluyuz. Bu satın alma bize Türk piyasasına daha iyi odaklanmamızı ve kanser ve beyin hastalıklarından muzdarip daha fazla insanın ihtiyaç duydukları en etkin ve güvenli tedaviye ulaşmalarını sağlayacaktır” dedi.

2014 yılında, Elekta lineer hızlandırıcı, brakiterapi ve yazılım alanındaki Türk distribütörünü satın aldığını duyurmuştu. Nehme, “Beyin cerrahisi işi tabiri caizse bulmacanın son parçası. Şimdi Elekta’nın piyasa pozisyonunu güçlendirmesini ve müşterilerle daha yakın ilişki kurarak bölgede büyümeye devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Özyürek A.Ş.’nin çalışanları, Elekta’nın Türkiye’deki ofislerinde çalışan yaklaşık 70 personeline katılacak.