Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

İsviçreli varlık yönetim firması Pictet Group, kripto para karşıtı uyarılarda bulundu

Singapur'da düzenlenen Bloomberg Asya Varlık Zirvesi'nde, Cenevre merkezli firmanın Asya birimi CEO'su Tee Fong Seng verdiği demeçte "Kripto paralar görmezden gelinemeyecek bir varlık çeşidi, ancak bugünün özel bankacılık sektöründe ve özel bankaların portföyünde kendine yer bulacağını düşünmüyorum" ifadesinde bulundu.

Varlık fonu Three Arrows Capital'ın ve diğer firmaların iflas etmesi ve sayısız bilgisayar korsanının saldırısıyla birlikte bu yıl kripto para piyasası ciddi değer kayıplarının olduğu bir erime yaşıyor. Bitcoin’in Kasım ayında gördüğü zirveden Haziran ayının sonlarına kadar geçen süreçte kripto varlıklar piyasa değerinden 2 trilyon dolar kaybetti.

Bankacılık sektörünün devleri kripto paralardan yıllardır uzak dururken, JPMorgan CEO'su Jamie Dimon 2017'de Bitcoin için "sahtekarlık" atfında bulunmuştu.

Ancak son üç yılda dijital varlıkların değerlerinde yaşanan sert yükselişlerle olumsuz görüşlerin bir kısmı değişmeye başladı. Yakın dönemde Julius Baer Group, varlıklı müşterilerine dijital varlık hizmeti sunmak için çalıştığını açıklarken, Fidelity Investment, emeklilik hesaplarına Bitcoin yatırımı yapılabilmesine olanak tanıyan bir ürünü piyasa sürmek için hazırlandığını duyurdu. Öte yandan Citigroup ve Morgan Stanley hali hazırda zengin müşterilerine kripto yatırımı yapma imkanı sunuyor.