Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Blomberg HT’ye konuk olan İTEO Başkanı Aksu, Taksi Denetimleri" genelgesi ve UKOME toplantısında kabul edilen 750 minibüsün taksiye çevrilmesi kararının iptal edilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Aksu, Bloomberg HT’ye yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Burda farklı bir denetim olması lazım. Yanlış yapan sürücüye ceza yazılması lazım hatta gerekirse meslekten ihraç edilmeli. Yani bir yanlışı 3 defa yaptığı zaman meslekten ihraç edilmeli. Burada İçişleri Bakanlığımızın genelgesi tabii ki olumlu. Bu konuyu bakanlığımızla görüşüyoruz. Sürücünün hatasından kaynaklı konularda sürücü meslekten ihraç edilmeli.”


İçişleri Bakanlığından “Taksi Denetimleri" genelgesi

İçişleri Bakanlığı, 28 Eylül tarihinde 81 il valiliğine "Taksi Denetimleri" genelgesi gönderdi.

Genelgede, son dönemde özellikle büyükşehirler başta olmak üzere, bazı taksi şoförlerinin kısa mesafe veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığına ilişkin şikâyetlerin arttığı belirtildi.

Bu durumun, taksi şoförleri ile yolcular arasındaki tartışmaları ve asayişe müessir olayları artırabileceği, ticari taksilerde seyahat eden/etmek isteyen vatandaşlar ile turistler arasında mağduriyetlere neden olabileceği vurgulandı.

750 minibüsün taksiye çevrilme kararı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilen 750 minibüsün taksiye çevrilmesi kararının yürürlüğünün durdurulması ve iptali için bölge idare mahkemesinde dava açtı.

Bağcılar'daki İstanbul Bölge İdare Mahkemesine gelen İTEO Başkanı Eyup Aksu ve beraberindekiler, 750 M plakalı minibüsün taksiye çevrilmesi kararının iptali istemini içeren dilekçeyi sundu.

Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Aksu, 81 ilde toplu taşımanın taksiye dönüşümüyle alakalı bir kararın olmadığını belirterek, "UKOME'nin aldığı minibüsün taksiye dönüşüm kararı kanunlara, hukuka, yönetmenliğe kesinlikle aykırıdır. Bugün bu kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtık, davayı takip ediyoruz." dedi.