Advertisement
HABERLER ABONE OL

Alibaba’ya açılan soruşturmalardan sonra uzun zamandır gözler önünde olamyan Jack Ma, aylar sonra ilk defa halkın karşısına çıktı.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynakların aktardıklarına göre, Çin’in en tanınan girişimcilerinden olan Ma, kırsaldaki öğretmenlere canlı yayın açarak bir konuşma gerçekleştirdi. Online olarak gerçekleştirilen etkinlikte Ma bundan sonra zamanının daha büyükbir kısmını yardımseverliğe ayıracağını söyledi.

— Qingqing_Chen (@qingqingparis) January 20, 2021

Alibaba ve Ant Group’un kurucusu konuşmasında yönetimle arasında geçen olaylara değinmezken Ant e-mail ile ulaşılan videonun doğruluğunu teyit etti.

Ma’nın yeniden görülmesinin ardından Alibaba’nın hisseleri yüzde 4’ten fazla yükseliş kaydetti. Alibaba ve Ant’ın yönetici Jack Ma, Çinli düzenleyici kuruluşların Ant’ın halka arzını engellemesinden sonra Kasım ayının başından beri hiçbir yerde görülmemişti.

Ma öğretmenlere yaptığı konuşmada, “Son zamanlar ben ve meslektaşlarım çalışıyor ve düşünüyorduk. Kendimizi eğitim yardımlarına adamak konusunda sağlam bir karar verdik. Kırsalın yeniden canlandırılması ve toplumsal refah bizim neslimizdeki iş adamlarının sorumluluğu.” dedi.