Advertisement
HABERLER ABONE OL

Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, Amazon’un Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla, Biden yönetiminin vergi artırımını desteklediğini duyurdu.

“Biden’ın Amerika’daki altyapımı yatırımlarını artırmaya odaklanmasını destekliyoruz” diyen Bezos, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler’in geçmişteki gibi bir araya gelerek bu projenin gerçekleşmesini sağlaması için doğru zaman olduğunu söyledi.

Bu yatırımların ödenebilmesi için tüm paydaşlardan tavizler gerektiğini belirten Bezos,”Kurumlar vergisi artışını destekliyoruz” dedi.

Bezos, son olarak “ABD Kongresi ve Yönetiminin bir araya gelerek, Amerika’daki rekabetçi ortamı geliştirecek ya da devam ettirecek doğru ve dengeli çözümü bulmasını dört gözle bekliyoruz” diye ekledi.

Biden'dan yeni vergi planı

ABD Başkanı Joe Biden’ın geçen hafta duyurduğu ve kurumlar vergisinin yüzde 21’den yüzde 28’e çıkarılmasını içeren yeni vergi planının özellikle teknoloji ve ilaç şirketlerini etkilemesi beklenirken, vergi uzmanları ise temsilciler için en zorlu görevin yasanın etkisini azaltabilecek açıkları en aza indirmek olduğunu belirtmişti.

Teknoloji ve ilaç şirketlerindeki en değerli varlıklar fikri mülkiyetler ve patentler olduğu için, bunların diğer ülkelere ‘taşınarak’ vergi maliyetini düşürmede etkisinin büyük olduğu düşünülüyor.

Cumhuriyetçiler de Demokratlar da şirketlerin diğer ülkelerdeki operasyonlarından alınan vergilerin olabildiğince artırılmasını istiyor. Biden’ın planı ise şirketlerin ülke dışındaki kârlarına minimum yüzde 21 vergi koymayı öngörürken, finansal bilançolarda bildirilen kâr üzerinden yüzde 15’lik bir pay almayı da içeriyor.