Advertisement
HABERLER ABONE OL

Koronavirüs salgınının İngiltere hükümetinin en kötü senaryosundan bile daha hızlı yayılmasının ardından İngiltere Başbakanı Boris Johnson önümüzdeki haftadan itibaren İngiltere genelinde bir ay süren ulusal tecrit planını hayata geçirmeyi düşünüyor. Bakanlar, sonraki adımları görüşmek üzere Cumartesi günü bir araya gelecekler.

Planla ilgili bilgi sahibi olan ancak nihai bir karar alınmadığı için kimliğinin belirtilmemesini isteyen kişilere göre, okullar, üniversiteler ve önemli mağazalar önlemden muaf tutulacaktı. Karantinanın haftaiçinde başlayacağına dair Pazartesi günü bir duyuru yapılabileceği ancak planların Times'a sızdırılmasının ardından değişebileceği belirtildi.

İkinci bir ulusal karantina, virüsle mücadele stratejisinin ekonomik olarak "felaket” kapsamlı kısıtlamalara tercih edildiğini defalarca söyleyen Johnson için önemli ve politik olarak riskli bir plan değişikliğini temsil edecek. Muhafazakar Parti üyeleri harekete şiddetle karşı çıkıyor ve bu da muhalefetteki İşçi Partisi Lideri Keir Starmer’in çağrılarını haklı çıkarma riskini taşıyor.

Karantinanın zamanlamasındaki bir başka sorun ise ücret destek programının Cumartesi günü sona eriyor olması. Pazar günü yürürlüğe giren bir yenileme programı, firmaların ve işçilerin maliyetin daha fazlasını karşılamasını gerektiriyor ve kış boyunca yüz binlerce işin kesilebileceği korkusunu getiriyor.

BN