Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase & Co. Küresel Piyasalar Baş Stratejisti Marko Kolanovic, şu ana kadar olumlu bir sonuç vermese de, dipten alım çağrısını sürdürdü ve yatırımcılara kurumsal tahvil pozisyonlarını artırma çağrısı yaptı.

Kolanovic, bununla birlikte müşterilerine nakit ve devlet tahvili pozisyonlarını azaltmaları çağrısında bulundu.

Stratejistin yayımladığı notta, Fed’in önümüzdeki aylarda 75 baz puanlık faiz artırımına yönelik beklentileri zayıflatan açıklaması ve İngiltere Merkez Bankası’nın geçen haftaki faiz toplantısında büyüme risklerini vurgulaması ile birlikte piyasanın merkez bankalarının “şahinlikte tepe noktaya” ulaştığı görüşünde olduğu ifade edildi.

Bloomberg endeksinin getirisi pandemiden bu yana en yüksek seviyede

Kolanovic’e göre daha az şahin para politikası beklentisi, Çin’de hükümetin ekonomik büyümeye yönelik destekleri, pozisyonlanmanın düşük olması ve sağlıklı şirket bilançoları spreadler ile getirilerin yüksek olduğu kurumsal tahvillere yönelme zamanının geldiğini gösteriyor.

Notta, “Sonuç olarak, uzun vadeli portföyümüzdeki şirket tahvili ağırlığını yüzde 4 oranında artırıyoruz ve bu artışı nakit ve devlet tahvilleri ağırlığındaki eşit azaltımlarla finanse ediyoruz” denildi. Yılın ilk dört ayında, Bloomberg ABD Kurumsal Tahvil Endeksi yüzde 13 düşüşle en az 1973’ten bu yana bir yıla en kötü başlangıcını gerçekleştirdi.

Geçen hafta da yüzde 1,3 düşen endeksin getirisi Mart 2020’deki pandemi krizinden bu yana en yüksek seviyeye çıktı.