Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kanada Merkez Bankası, küresel bazda yaşanan arz kesintileri ve yüksek enflasyon riski ortamında, gelecekteki faiz oranı artışlarının olası zamanlamasını hızlandırdığını açıkladı.

Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem liderliğindeki politika yapıcılar, Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana finansal sisteme yüz milyarlarca dolar akıtan niceliksel genişleme programını sona erdireceklerini ve devlet tahvil alımlarını durduracaklarını duyurdular.

Banka yetkilileri ayrıca, Nisan ayı başlarında borçlanma maliyetlerini artırmaya hazır olabileceklerinin sinyalini de verdi. Yetkililer, bunun daha önce düşünüldüğü gibi gelecek yılın ikinci yarısından ziyade 2022'nin ilk yarısında olabileceğini bildirdi.

Banka yetkilileri tarafından yapılan açıklama, Kanada Merkez Bankası'nın artan fiyat baskıları arasında hızlı bir sıkılaşma döngüsüne girmeye hazır olduğu mesajını verdi.

Yatırımcılar, Kanada Merkez Bankası’nın önümüzdeki altı ay içinde faiz oranlarını artırmaya başlayacağını tahmin ediyor.