Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Küresel piyasaları sarsan sarsıntılara karşı bağışık olmayan kripto paralar, petrol fiyatlarındaki çöküşün ardından diğer varlıklar gibi Pazartesi günü sert düşüş kaydetti.

Piyasa değeri en yüksek kripto para Bitcoin, hafta sonu başlayan satış dalgasını genişleterek, Cuma günkü kapanış fiyatına kıyasla yüzde 10'dan fazla değer kaybetti.

Bloomberg tarafından derlenen fiyat bilgilerine göre Eylül'den beri en sert günlük düşüşünü kaydeden Bitcoin, TSİ 09:40'ta yüzde 13.46 ekside yaklaşık 7,907 dolardan işlem gördü.

Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi, Ether, XRP ve Litecoin gibi önemli kripto paraların da sert düşmesiyle yüzde 15.33 geriledi. Ethereum yüzde 15, XRP yüzde 14.4, Litecoin yüzde 13.3 düşüş kaydetti.

Brent petrolün yüzde 30 değer kaybetmesinin ardından Asya hisse senetleri hazine tahvili faizleriyle birlikte düştü. Para birimleri Pazartesi günkü işlemlerde sert dalgalandı.

Blockchain yatırım ve danışmanlık şirketi Kenetic Capital idari ortağı Jehan Chu, “Makro domino taşları devrilerek negatif algı zinciri oluşturuyor. Bu da kripto paralarda satışı tetikliyor. Bitcoin her zaman kısa vadeli yüksek volatiliteye maruz kalmıştır. Ancak bugünkü düşüş gibi bir şeyi daha önce hiç görmedik ve aşağı yönlü hareketini devam ettirebilir.” dedi.