Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fiyat artışlarındaki hızlanma bireylerin gereksinimlerini bile karşılamak için kampanya dönemlerini beklediğini gösterdi.

Ipsos tarafından yapılan araştırma, ‘Kara Cuma’, ‘Bekarlar Günü’ gibi adlarla anılan Kasım ayı kampanyalarında en fazla temizlik ürünleri ve giyimin tercih edildiğini ortaya koydu.

Kasım kampanyaları sırasında alışveriş yapanların yüzde 70’i özellikle bu kampanyaları beklediğini söyledi. Araştırmaya katılanların en büyük çoğunluğu yüzde 31’lik oranla temizlik ürünü almayı tercih ettiğini belirtirken onu yüzde 28’lik oranla giyim/konfeksiyon izledi.

Araştırmaya göre, her 10 kişiden 7’si Kasım ayında firmalar tarafından yapılan indirim kampanyalarından haberdar oldu ve bu bireylerin yarısı bu kampanyalar sırasında alışveriş yaptı.

"Gereğinden fazla alıveriş yapılıyor"

Bireylerin yarısına göre bu kampanyalar ihtiyaç duyulan ürünlerin iyi fiyata alınmasını sağlarken yüzde 61’lik kesim kampanyaların gereğinden fazla alışveriş yapılmasına neden olduğu görüşünü paylaştı.

Ipsos Türkiye CEO’su Sidar Gedik araştırmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Alışveriş yapanların yüzde 70’i ihtiyaçlarını gidermek için bu dönemi beklediklerini belirtiyorlar. “İhtiyaç” kelimesini özellikle kullandım, çünkü en yoğun alışveriş yapılan kategoriler temizlik ürünleri ve giyim. Temel ihtiyaç olmayan elektronik, dekorasyon gibi kategorilerdeki alışveriş oranı düşük” ifadelerini kullandı.