Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, bankacılık sektörünün önde gelen temsilcileri, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben bir araya geldi.

Bloomberg HT’nin edindiği bilgilere göre, Kavcıoğlu toplantıda cari dengenin fazlaya dönmesine müteakip enflasyonun da düşeceği konusunda görüşlerini bildirdi. Piyasa prensiplerine bağlı kalınacağını söyleyen Kavcıoğlu’nun, bu konuda “hiçbir şüphenin ve tereddüdün” olmaması gerektiğini dile getirdiği aktarıldı.

Diğer taraftan, Merkez Bankası’nın yeni politika konusunda bankaların desteğini talep ettiği ve bazı ekonomist ve akademisyenlerin kamuoyunu yanlış yönlendirdiği konusunda görüş belirttiği bilgisi alındı.

Ayrıca, hane halkı Döviz alımları konusunda da görüş belirten Kavcıoğlu’nun müşterilerin doğru bilgilendirilmesi aşamasında banka şubelerinden de destek istediği belirtildi.

Aktarılan bilgilere göre, Kavcıoğlu toplantıda Türkiye’yi “kısır bir döngüde bırakan” yüksek faiz ve cari açık veren tüketime dayalı büyüme modelinin, artık yerini düşük faiz, yüksek istihdam ve üretime dayalı bir büyüme modeline bırakacağını “net olarak” ifade ettiği kaydedildi.