Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Astana Times'ın 16 Haziran haberine göre Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Hava-Uzay Sanayi Bakanı Askar Zhumagaliyev parlamentonun üst kanadına yaptığı bir konuşmasında konuyla ilgili planını açıkladı.

Zhumagaliyev, kripto paraların ihracı ve dolaşımıyla ilgili potansiyel yasakların tartışıldığı bir oturumda ABD, İsveç ve Güney Kore gibi ülkelerin kripto para ve dijital para madenciliği alanında ne kadar ilerleme kaydettiğinin altını çizdi.

Ayrıca, ülkesine halihazırda yaklaşık 201.7 milyon dolar yatırım çeken 14 kripto para madencilik çiftliği bulunduğunu hatırlatan Kazak bakan, Kazakistan'da bu sektörün büyüdüğünü ekledi.

Zhumagaliv "Uluslararası uzmanlarla hazırladığımız rapora göre gelecek üç yılda ek bir 300 milyon tenge (738.4 milyon dolar) bekliyoruz." dedi.

Parlamento tartışılan mevcut yasa teklifi kripto paralarda madencilik faaliyetlerine yasak getirilmesini öngörmüyor.

Cointelegraph'ta Aralık 2019'da yayınlanan bir haberde, vergi yükümlülüklerinin sadece "gerçek paradan" kaynaklı gelirlere uygulanabileceği gerekçesiyle Kazak yasa yapıcıların kripto para madencilik faaliyetlerinden doğan gelirlere vergi uygulamayacağı belirtilmişti.

Kazakistan kripto madenciliğini bir girişim faaliyeti olarak değil, tamamen bir teknolojik gelişim olarak görüyor.

dailybitcoinnews.com