Advertisement
HABERLER ABONE OL

26 yıl önce temelleri Kazakistan’da atılan Rams Global, Almatı’da son 10 yılda 2,5 milyon metrekarelik projeye imza attı.

Şirket bugüne kadar 12 bine yakın konut teslim etti. Almatı’da şu an inşaat aşamasında 13 şantiyesi bulunan Rams Global, Türkiye’de de İstanbul’da planladığı 3 konut projesiyle büyümeyi hedefliyor.

Özellikle İstanbul’da şehir merkezinde Bahçelievler’deki eski Efes bira fabrikasının arazisine konut projesi için hafriyata başlayan şirket, Edirnekapı’daki Uzel traktör fabrikasının alanına da yeni bir konut projesi yapmak için anlaşma sağladı. Şirket, iki konut projesi için 250 milyon dolar yatırım yapacak. Buna paralel olarak Bodrum Gümüşlük’teki Mon Bleu projesini de tamamlamaya hazırlanan şirket, yeni yatırımlara da hazırlanıyor.

Türkiye’deki ilk projesi Gaziantep Liv Hospital’ın ardından, RAMS bu yılın başında kentsel dönüşüm projesi Quattro’yu devraldı.

3 günde 100 daire satışı gerçekleştiren RAMS, önümüzdeki dönemde Türkiye’de yatırım yapmaya devam edecek.

Amiral gemisi inşaat olmakla birlikte sağlık, turizm ve maden sektörlerinde de yer alan Rams Global’in kurucusu Ramazan Bülbül, küçük yaşlarda ticarete atıldığını, bir süre Gaziantep’te ve Sakarya’daki ticaretle uğraştıktan sonra yurtdışına açıldığını ve 90’lı yıllardan bu yana Kazakistan’da faaliyetlerini yürüttüğünü aktardı. Oğulları Doğan Bülbül, Devran Bülbül ve Faruk Bülbül ile holdingi yönettiklerini söyleyen RAMS Global Yönetim Kurulu Başkanı, Kazakistan’da ilk inşaatı 1998 yılında yaptıklarını, son 10 yılda Almatı’da 2, 5 milyon metrekareden oluşan 55 proje hayata geçirdiklerini kaydetti.

Tüm yatırımları kendi özkaynaklarıyla hayata geçirdiklerini belirten RAMS Türkiye’nin CEO’su Devran Bülbül, “RAMS Türkiye’nin hedefi önümüzdeki 5 yıl içerisinde en büyük ilk 5 inşaat şirketinden biri olmak” dedi. İstanbul Avrupa yakasındaki projelerinin yanı sıra Anadolu yakasında da arazi bakan RAMS, Bodrum Gümüşlük’te butik bir villa projesinin ardından Antalya Serik’te de turizm ve konut yatırımı için hazırlanıyor.

RAMS Türkiye, Hattat Holding’e ait Maslak'ta yer alan ve 2003 yılında başlayan proje imar planı ve ruhsat iptallerine yönelik açılan davalar nedeniyle yarım kalan ‘Diamond of İstanbul’u tamamlamak için de kolları sıvadı.

RAMS bu projenin tamamlanması için holding ve Denizbank ile görüştüğünü ve son aşamaya gelindiğini de açıkladı.