Advertisement

İstanbul merkezli şekerleme üreticisi Kent Gıda, Borsada işlem gören birçok şirketi geride bırakarak Finansbank, Koç Holding ve BİM'in ardından en fazla piyasa değerine sahip dördüncü şirket oldu.

Halka açıklık oranı sadece yüzde 0.54

Halka açıklık oranı sadece yüzde 0.54 olan şirketin geri kalan payları (yüzde 99.46) İngiltere merkezli şekerleme ve alkolsüz içecek üreticisi Cadbury Schweppes'e ait.

Yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 680 yükselişle hisse fiyatı 1,373 TL'ye çıkan şekerleme üreticisi bir yıllık dönemde yüzde binden fazla değer kazandı. Şirketin piyasa değeri mevcut durumda 40 milyar TL civarında bulunuyor.

Kent hisselerinde görülen hareket, düşük halka açıklık oranı ve kısa zamanda sert yükselişiyle yıl başında dikkatleri çeken QNB Finansbank hisselerini akıllara getirdi.

QNB Finansbank hisselerinde sert yükselişin ardından ne oldu?

Halka açıklık oranı yüzde 0.12 olan QNB Finansbank'ın hisseleri Kasım sonundan Ocak ortasına kadar yüzde 400'ün üzerinde yükseliş kaydederek kapanış fiyatlarına göre 89.35 TL ile zirve gördü ve piyasa değeri en yüksek şirket oldu.

BloombergHT.com QNB Finansbank hisselerindeki söz konusu yükselişe dikkat çekmişti. Bankanın hisseleri sonraki dönemde kayda değer bir düşüşle 41 TL'ye kadar çekildi. Ancak hala piyasa değeri en yüksek şirket konumunda bulunuyor.