Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye'de İş Gıda çatısı altında faaliyet gösteren KFC, Türkiye'de 250'nci restoranını açtı. Açılış, Global CEO'su Sabir Sami, KFC Türkiye CEO'su Feliks Boynuinceoğlu ve küreselde KFC'nin de bünyesinde bulunduğu Yum yöneticilerinin katılımıyla pazartesi günü İstanbul'da gerçekleşti.

KFC CEO'su Sabir Sami, şirketin büyüme stratejisi ve Türkiye pazarındaki son gelişmeler hakkında Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu.

Stratejilerinin büyüme üzerine kurulu olduğunu belirten ve uzun süredir Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini ifade eden Sami, "Türkiye pazarı bizim için çok güçlü ve yüksek potansiyele sahip" dedi. Öte yandan iş ortaklarının büyüme stratejilerini uyguladığını görmekten mutlu olduklarını da belirtti.

Sami, son yıllarda İş Gıda ile çok iyi bir ortaklık yürüttüklerini belirtirken, "Türkiye’de küresel büyüme stratejilerimizi uyguluyorlar." diye konuştu. İş Gıda ile çalışmaktan ötürü mutlu olduklarını söyleyen Sami, ortaklarının büyüme fırsatı yaratmak için çalıştığını ve ekip üyelerine değer verdiklerine dikkat çekti.

Ülkedeki genç nüfus ağırlığının büyüme için büyük bir potansiyel oluşturduğunu belirten Sami, iş gücünün kalifiye oluşuna da vurgu yaptı.

Türkiye'de son 2 yılda yüzden fazla restoran açan KFC'nin bünyesinde 6000 çalışan bulunuyor. KFC, yıl sonuna kadar 15 yeni ilde 100'den fazla restoran açmayı ve 2000 ek istihdam daha yaratmayı hedefliyor.