Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg HT’ye konuk olan Abdullah Kiğılı, hazır giyim ve tekstil sektöründe artan maliyetler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kiğılı, önümüzdeki kış ve 2022 yaz sezonu için hazırlıklara başladıklarını ve sektör genelinde "inanılmaz derecede büyük" fiyat artışları olduğunu açıkladı.

Sektördeki fiyatlamalarla ilgili olarak Abdullah Kiğılı şu ifadeleri kullandı:

“Bizim kendi sektörümüzde inanılmaz derecede büyük fiyat artışları var. Tabii bu fiyat artışları bizden kaynaklanmıyor. Türkiye ile alakası yok. Polyester, viskon, yün, ipek vb. mamüllere hammadde olarak ihtiyacımız var.

Bunların hepsi Uzakdoğu’daki firmalardan alınıyor. Polyester ve onun muadili malları 3-5 firma kapatmışlar. Bunlar istedikleri gibi fiyatlarla oynuyorlar.”

Sektör genelinde suni bir artış olduğunu aktaran Kiğılı, hammadde fiyatlarında, konteyner ve kargo maliyetlerinde de artış görüldüğünü söyledi.

Kiğılı, pandemi süresince turizm, yeme-içme ve giyim sektörünün “çok zarar” gördüğünü belirtti. Şu an itibarıyla fiyatlarda asgari yüzde 10-15 arasında fiyat artışı gerçekleştiğini söyleyen Kiğılı, önümüzdeki kış ve 2022 yaz sezonunda ise fiyat artışlarının “ciddi biçimde” hissedileceğini öngördü.