Advertisement
BULUT BİLİŞİM ABONE OL

Balık üreticisi Kılıç Holding, Ege ve Akdeniz’de faaliyet gösteren çupra ve levrek üretim çiftliklerinde Microsoft’un Azure bulutunu kullanarak balık üretim sektöründe bir ilke imza atıyor. Azure’un sağladığı operasyonel ve finansal avantajlardan maksimum ölçüde faydalanan Kılıç Holding, dijital dönüşüm sürecini başarıyla yürüten bir işletme olarak balıkçılık sektörüne örnek oluyor.

Dijital dönüşüm yolculuklarını başlatırken her şeyden önce sürdürülebilir bir IT mimarisi oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Kılıç Holding Bilgi Teknolojileri Müdürü Sefa Atasoy, bu noktada basit bir bulut mimarisinden farklı olması sebebiyle Microsoft Azure’u kullanmaya karar verdiklerini ifade ediyor.

“Azure sayesinde, normalde rol olarak kullandığımız sunucuları aslında servis olarak da kullanabileceğimizi fark ettik. Şu anda çiftliklerimizdeki tüm balıklarımızı bir yazılım üzerinden takip edebiliyoruz. Balıkların yemlenmelerinden hasatlarına, ölü girişlerinden büyümelerine kadar tüm süreci bu yazılım takip ediyor.

Bu yazılım arka tarafta IoT cihazlarıyla destekleniyor. Microsoft Azure sayesinde hem sürdürülebilir hem de verimli bir operasyon yürütüyoruz” diyen Atasoy, 70’ten fazla ülkeye ihracat yaptıklarına ve bu nedenle teknoloji alanındaki sürdürülebilirlik ve verimliliğin de kendileri için son derece önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Bulut Bilişim sayfası Microsoft Türkiye’nin destekleriyle hazırlanmaktadır.