Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pfizer’ın Türkiye’ye ocak ayında verebileceği aşı miktarının 1 milyon doz olduğunu, ondan önce Çin’den yaklaşık 10 milyon aşının gelebileceğini söyledi.

Bakanlığının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde konuşan Koca, tutanaklara da yansıyan açıklamalarında “Pfizer’le ilgili aralık ayında olma ihtimali Sayın Uğur Hoca’nın söylemiyle çok zayıf görünüyor, en erken 15 Aralıktan sonra ruhsat alınabilir. EMA ve FDA’ya müracaat edildiği ama ruhsatın aralıkta olmama ihtimalinin yüksek olduğu, olursa bize, Türkiye’ye verebileceği rakam 1 milyon, ocak ayından itibaren de tedricî, bir iki ay içinde değil, yıl içinde 25 milyona kadar olabilirliği şeklinde şu an görüşmelerimiz var” ifadelerini kullandı.

Koca, Türkiye’de de denemeleri yapılan diğer aşı olan Çin aşısı konusunda da “Aralık ayında en az 10 milyon gibi bir aşıyı alabilir olacağız, bu sayıyı artırmak istiyoruz. Ocak ayında da en az bu kadar olacak. Bu sayı muhtemelen 2 katına kadar çok rahat çıkabilir” derken, sözleşmenin bir iki gün içinde imzalanabileceğini duyurdu.